دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

پاشینیان: در توافق آتش بس، هیچ سخنی از کریدور در ارمنستان نیست

نخست وزیر ارمنستان در خصوص متن توافق آتش بس سه جانبه در مسکو با آذربایجان و روسیه گفت: در آن توافق بر خلاف خواسته آذربایجان، ایجاد کریدور از طریق خاک ارمنستان مطرح نشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۳۴۶

به گزارش راهبرد معاصر. نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان امروز سه شنبه در جلسه کمیته تحقیق و بررسی جنگ 44 روزه قره باغ در سال 2020 در پارلمان این کشور گفت: در روزهای 8 و 9 نوامبر حدود 20 مکالمه تلفنی با رئیس جمهور روسیه داشتم و در کل جنگ 44 روزه حدود 60 مکالمه تلفنی داشتیم.

 

وی افزود: صبح روز 8 و 9 نوامبر، متن آتش بس سه جانبه را امضا کردم. توجه کنید، نه در نیمه شب، بلکه صبح 8 نوامبر متن بیانیه سه جانبه را امضا کردم. اما معلوم شد که آذربایجان آن متن را امضا نمی کند و یکسری مطالبات جدید را مطرح می کند. اوج این روند در غروب 9 نوامبر بود که مشخص شد آذربایجان عملاً در حال افزودن های جدیدی به متن توافق شده است. این بدان معناست که متنی که صبح امضا کردم دیگر معتبر نیست.

 

پاشینیان با بیان اینکه تمامی این مذاکرات را از طریق ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انجام دادم، اظهار داشت: خیلی سریع مشخص شد که آذربایجان قطعنامه آغدام برای هادروت را نمی پذیرد و در نهایت در نتیجه بحث و گفتگو به متنی رسیدیم که در آن هیچ صحبتی در مورد شوشی(شوشا) و ایجاد کریدور از طریق خاک ارمنستان مطرح نشد.

 

وی افزود: این توافقنامه در مورد توقف عملیات نظامی، بازگشت مناطق، ایجاد کریدور لاچین، استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در آنجا و در قره باغ بود.

 

به گفته پاشینیان، در لحظه ای که رئیس جمهور روسیه گفت که رئیس جمهور آذربایجان پیشنهاد اضافه کردن یک نکته به متن در مورد بازگشت مناطق تحت پوشش منطقه تاووش را دارد، اعلام کرد که امضای چنین سندی غیرممکن است. پوتین گفت، آذربایجان پیش شرطی برای آتش بس دارد. در نهایت پس از بحث های پیچیده و طولانی، سند توافق را امضا کردم که البته بدتر از نسخه صبح بود، اما بهتر از سایر گزینه های پیشنهادی بود که یکی از آنها کریدور مغری را پیش بینی کرده بود و دیگری برای بازگشت مناطق تحت محاصره منطقه تاووش./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار