گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود

پاشینیان: در توافق آتش بس، هیچ سخنی از کریدور در ارمنستان نیست

پاشینیان: در توافق آتش بس، هیچ سخنی از کریدور در ارمنستان نیست نخست وزیر ارمنستان در خصوص متن توافق آتش بس سه جانبه در مسکو با آذربایجان و روسیه گفت: در آن توافق بر خلاف خواسته آذربایجان، ایجاد کریدور از طریق خاک ارمنستان مطرح نشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۳۴۶

به گزارش راهبرد معاصر. نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان امروز سه شنبه در جلسه کمیته تحقیق و بررسی جنگ 44 روزه قره باغ در سال 2020 در پارلمان این کشور گفت: در روزهای 8 و 9 نوامبر حدود 20 مکالمه تلفنی با رئیس جمهور روسیه داشتم و در کل جنگ 44 روزه حدود 60 مکالمه تلفنی داشتیم.

 

وی افزود: صبح روز 8 و 9 نوامبر، متن آتش بس سه جانبه را امضا کردم. توجه کنید، نه در نیمه شب، بلکه صبح 8 نوامبر متن بیانیه سه جانبه را امضا کردم. اما معلوم شد که آذربایجان آن متن را امضا نمی کند و یکسری مطالبات جدید را مطرح می کند. اوج این روند در غروب 9 نوامبر بود که مشخص شد آذربایجان عملاً در حال افزودن های جدیدی به متن توافق شده است. این بدان معناست که متنی که صبح امضا کردم دیگر معتبر نیست.

 

پاشینیان با بیان اینکه تمامی این مذاکرات را از طریق ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انجام دادم، اظهار داشت: خیلی سریع مشخص شد که آذربایجان قطعنامه آغدام برای هادروت را نمی پذیرد و در نهایت در نتیجه بحث و گفتگو به متنی رسیدیم که در آن هیچ صحبتی در مورد شوشی(شوشا) و ایجاد کریدور از طریق خاک ارمنستان مطرح نشد.

 

وی افزود: این توافقنامه در مورد توقف عملیات نظامی، بازگشت مناطق، ایجاد کریدور لاچین، استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در آنجا و در قره باغ بود.

 

به گفته پاشینیان، در لحظه ای که رئیس جمهور روسیه گفت که رئیس جمهور آذربایجان پیشنهاد اضافه کردن یک نکته به متن در مورد بازگشت مناطق تحت پوشش منطقه تاووش را دارد، اعلام کرد که امضای چنین سندی غیرممکن است. پوتین گفت، آذربایجان پیش شرطی برای آتش بس دارد. در نهایت پس از بحث های پیچیده و طولانی، سند توافق را امضا کردم که البته بدتر از نسخه صبح بود، اما بهتر از سایر گزینه های پیشنهادی بود که یکی از آنها کریدور مغری را پیش بینی کرده بود و دیگری برای بازگشت مناطق تحت محاصره منطقه تاووش./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار